Άδοξο τέλος για θαλάσσια χελώνα - Είχε καταπιεί 915 νομίσματα (φωτό)

Άδοξο τέλος είχε μια θαλάσσια χελώνα στην Ταϊλάνδη, η οποία πέθανε τηνΤετάρτη αφού είχε καταπιεί 915 νομίσματα.

Το παρατσούκλι της ήταν «Omsin», δηλαδή κουμπαράς, επειδή κατάπινε τα νομίσματα που έριχναν τουρίστες στο φυσικό πάρκο της επαρχίας Chonburi, όπου ζούσε για δύο δεκαετίες.

Στην Ταϊλάνδη οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ρίξουν νομίσματα στις χελώνες η τύχη θα τους βοηθήσει να ζήσουν όσο κι αυτές, αλλά τελικά αυτό οδήγησε την ίδια τη χελώνα στον πρόωρο θάνατο.

Η Omsin είχε γίνει γνωστή, καθώς στις αρχές Μαρτίου εστάλη σε κλινική της Μπανγκόνγκ με σπασμένο το καύκαλο όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι κουβαλούσε στο στομάχι της τα νομίσματα και αμέσως την εγχείρισαν. Μάλιστα ολόκληρη η Ταϊλάνδη  παρακολούθησε τα πρώτα της μαθήματα κολύμβησης, μετά την επέμβαση.

Ωστόσο η υγεία της 25χρονης χελώνας επιδεινώθηκε, καθώς έπειτα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπέφερε από δηλητηρίαση αίματος. Σημειώνεται ότι  είχε προσδόκιμο ζωής άλλα 60 χρόνια.

 

«Έφυγε εν ειρήνη» δήλωσε την Τρίτη, 21 Μαρτίου, η κτηνίατρος Nantarika Chansue, υπεύθυνη του νοσοκομείου Chulalongkorn. «Ήταν φίλη μου, ήταν η ασθενής μου», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένη.

Το μόνο θετικό που προέκυψε από την υπόθεση είναι ότι οι κτηνίατροι εξηγούν στους τουρίστες ότι δεν πρέπει να ρίχνουν νομίσματα στα ζώα.