Ινδός τα "έβαλε" με την Ιndian Railways και κέρδισε ένα... τρένο

Ο Σαμπουράν Σινγκ δεν ικανοποιήθηκε ποτέ από το ποσό που του κατέβαλε η “Indian Railways”, όταν αγόρασε από αυτόν ένα κομμάτι γης για να κατασκευάσει σιδηροδρομική γραμμή, άσκησε δίωξη στην εταιρεία και νίκησε… όχι βέβαια το χρηματικό ποσό που ο ίδιος αξίωνε, αλλά ένα τρένο!

Από το 2015, ο Σινγκ είχε ασκήσει δίωξη κατά της “Indian Railways”. Μάλιστα οι δικαστές τον δικαίωσαν, όμως η εταιρεία αρνείτο να καταβάλει το ποσό που αξίωνε.

Έτσι ο αγρότης από το κρατίδιο Παντζάμπ της Ινδίας, κίνησε νέα δικαστική διαδικασία τον Ιανουάριο για να εισπράξει τα χρήματά του και δικαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Το δικαστήριο αποφάσισε να του δοθεί μια αμαξοστοιχία εξπρές των 20 βαγονιών της “Indian Railways”, αντί των 10 εκατομμυρίων ρουπιών (142.000 ευρώ) που του όφειλε η εταιρία σιδηροδρόμων.

«Είχαμε κουραστεί να προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη την εταιρία σιδηροδρόμων για να εισπράξουμε τα καθυστερούμενα. Το δικαστήριο μας ζήτησε να προσδιορίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία για να εισπράξουμε τα χρήματά μας», δήλωσε ο δικηγόρος του, Ρακές Γκάντι.

Σημειώνεται πως εκτός από την αμαξοστοιχία, στον Σαμπουράν Σινγκ δίδεται με δικαστική απόφαση η ιδιοκτησία του σταθμαρχείου στον σιδηροδρομικό σταθμού της Λουντχιάντα, πόλης του κρατιδίου Παντζάμπ από την οποία περνά το τρένο του Σινγκ.

Την περασμένη Τετάρτη, ο ενάγων και ο δικηγόρος του μετέβησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου περίμεναν με ανυπομονησία την άφιξη της αμαξοστοιχίας, που καθημερινά πραγματοποιεί το δρομολόγιο μεταξύ του Νέου Δελχί και της Αμριτσάρ, ιερής πόλης των Σιχ στο κρατίδιο Παντζάμπ.

Ο Σινγκ και ο δικηγόρος του παρουσίασαν τα νομικά έγγραφα στον μηχανοδηγό αλλά του επέτρεψαν να πάει μέχρι τον προορισμό του, καθώς η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας «θα προκαλούσε αναστάτωση σε χιλιάδες επιβάτες».

Έκτοτε, η διοίκηση των σιδηροδρόμων κατάφερε να κερδίσει προσωρινά στο δικαστήριο τη διατήρηση του ελέγχου της αμαξοστοιχίας μέχρι τη νέα εκδίκαση της υπόθεσης.

«Αν δεν πληρώσουν σύντομα, τότε το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει να θέσει το τρένο σε δημοπρασία», επισήμανε ο Γκάντι.