Μετράει "πόρτες" ο Ερντογάν στην Ευρώπη - Το Αννόβερο απαγόρευσε ομιλία του ΑΚΡ

Ακόμα μια συγκέντρωση υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγορεύθηκε στην Ευρώπη, καθώς ο Δήμος του Αννόβερου στη Γερμανία μπλόκαρε ομιλία του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, του AKP, όπου θα συμμετείχε και ένας αντιπρόεδρός του.

«Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε τέτοιες προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πόλη μας» ανέφερε ο Στέφαν Σόστοκ, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κάτω Σαξονίας. «Ως Δήμαρχος, αρνούμαι να μεταφερθεί στην πόλη μας μια εσωτερική διαμάχη της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Η απαγόρευση αυτή έρχεται την ώρα που Άγκυρα και Βερολίνο περνούν κρίση στις σχέσεις τους με αφορμή την απαγόρευση των τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Δήμο του Αννόβερου, η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, μια οργάνωση που πρόσκειται στο AKP, είχε ζητήσει την άδεια των αρχών για μια συγκέντρωση που θα ήταν καθαρά τοπικού χαρακτήρα. Ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι στην εκδήλωση επρόκειτο να μιλήσει ένας αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Μεχντί Εκέρ. Έτσι ο Δήμος απαγόρευσε τη συγκέντρωση.

Ο Εκέρ έχει μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις του AKP στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, το οποίο θα συγκεντρώσει όλη την εξουσία στα χέρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.