Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ: Κηδεμονία ανηλίκου σε τρεις ενήλικες

“Μήλο της έριδας” έγινε ένα 10χρονο αγόρι στις ΗΠΑ, το οποίο βρέθηκε να διεκδικείται από τρεις ενήλικες που είχαν πολυσυντροφική σχέση, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Σάφολκ της Νέας Υόρκης να παίρνει την πρωτοφανή απόφαση να δώσει την επιμέλεια του παιδιού και στους τρεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Post, το πρώην ζευγάρι Ντον και Μάικλ Μαράνο παντρεύτηκε το 1994 και είχε μονογαμικό γάμο μέχρι που στον δρόμο της και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου βρέθηκε η Αντρεα Γκαρσία, το 2001. Τότε, η Αντρεα, που χώρισε με τον φίλο της, μετακόμισε μαζί με το ζευγάρι, με το οποίο ξεκίνησε να έχει πιο στενές σχέσεις.

Η οικογένεια αποφάσισε να μεγαλώσει και να κάνει ένα παιδί. Η Ντον, όμως, ήταν στείρα και έτσι αποφασίστηκε η Άντρεα να κυοφορήσει το παιδί, με τον μικρούλη να γεννιέται το 2007. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν όταν Ντόν και Αντρεα αποφάσισαν πως δεν τους αρέσει η πολυσυντροφικότητα και προτιμούσαν να είναι οι δυο τους. Το νέο ζευγάρι μετακόμισε, με τον Μάικλ να μηνύει την Άντρεα προκειμένου να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού.

Τελικά, οι βιολογικοί γονείς του παιδιού συμφώνησαν από κοινού για την επιμέλεια, ωστόσο, η Ντον ανησυχούσε για το ότι θα εξαρτώταν αποκλειστικά από την έγκριση της Αντρεα και του Μάικλ για το εάν το παιδί θα είναι και στη δική της ζωή. Έτσι, η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Η πρωτοφανής απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια και στους τρεις «γονείς», η οποία δεν βρήκε σύμφωνο τον Μάικλ, ο οποίος θα ασκήσει έφεση.