«Εδώ είναι το αφεντικό!» - Σοκαριστικό πρωτοσέλιδο της ολλανδικής De Telegraaf (photo)

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Άγκυρας προκαλεί το πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, η οποία απεικονίζει έναν Τούρκο διαδηλωτή πεσμένο κάτω στο πεζοδρόμιο και έναν σκύλο που τον κρατά ο αστυνομικός, να τον έχει αρπάξει με τα δόντια του και να τον κρατά ακινητοποιημένο από ένα ευαίσθητο σημείο του σώματός του.

skilos

Συγκεκριμένα, στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα έχει βάλει μια φωτογραφία από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τουρκικό προξενείο και φέρει τον τίτλο: «Εδώ είναι το αφεντικό!». Στα δεξιά του πρωτοσέλιδου έχουν τοποθετηθεί οι φωτογραφίες του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και από κάτω αυτή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ένα κόκκινο «Χ».

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

voorpagina

Άμεση ήταν η αντίδραση των τουρκικών Μέσων καθώς με πρωτοσέλιδο στη διαδικτυακή της ιστοσελίδα, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ανάρτησε μια φωτογραφία από τα επεισόδια στο προξενείο και το πρωτοσέλιδο της De Telegraaf, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο ολλανδικός Τύπος έχει φρικάρει!».

Μάλιστα αναφέρει ότι οι ολλανδικές εφημερίδες έχουν υποστεί χειραγώγηση από την ολλανδική κυβέρνηση μετά την αντίδραση της Τουρκίας στην απαγόρευση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ και καταγγέλλει την πρακτική των ολλανδικών Μέσων, σημειώνοντας ότι αντιτίθενται σε όλους τους διπλωματικούς κανόνες.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι η ολλανδική De Telegraaf είχε αντιδράσει έντονα και τον περασμένο Απρίλιο, μετά τη σύλληψη της δημοσιογράφου Εμπρού Ουμάρ στην Τουρκία, με την κατηγορία της προσβολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τότε ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου ήταν «Το μακρύ χέρι του Ερντογάν» στο οποίο εμφανιζόταν ο πρόεδρος της Τουρκίας ως πίθηκος που συνθλίβει την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ουμάρ και μαζί την ελευθερία του Τύπου.

erd_3