Αίσιο τέλος για δεκάδες σκιέρ που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις

Καλά στην υγεία τους είναι οι σκιέρ που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα που χτύπησε την πίστα Carine του χιονοδρομικού κέντρου Tignes των Γαλλικών Άλπεων στις 10 σήμερα το πρωί τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Oι επικεφαλής της ομάδας διάσωσης γνωστοποίησαν την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων και τον απεγκλωβισμό του συνόλου των σκιέρ. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης είχε αναφέρει ότι «σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κάτω από τη χιονοστιβάδα».

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας στην περιοχή που εμπόδιζε την πτήση των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να μεταβούν στην περιοχή πεζά. Οι αρχές έστειλαν στο σημείο πολλές ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και έναν γιατρό, ενώ κινητοποίηση υπήρξε και από το προσωπικό που εργάζεται στο χιονοδρομικό κέντρο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το θέρετρο είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε πολλούς Βρετανούς λάτρεις του σκι, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις εργαζομένου στις υπηρεσίες διάσωσης που επικαλείται η εφημερίδα «εκατοντάδες σκιέρ βρίσκονταν στο θέρετρο την στιγμή που το χτύπησε η χιονοστιβάδα», ενώ «υπήρχαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδα». Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μέρες και συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχή εκτός πίστας.

alpeis-photo-ena

alpeis-photo-dyo

alpeis-photo-tria

alpeis-photo-pente

alpeis-photo-tessera