Πάπας Φραγκίσκος: Κλείστε τα κινητά και ανοίξτε την Καινή Διαθήκη

Σε μέγα υπαρξιακό πρόβλημα που καλείται ν’ αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος ανήγαγε την χρήση των κινητών τηλεφώνων ο προκαθήμενος της Αγίας έδρας του Καθολικισμού Πάπας Φραγκίσκος.
“Τι θα γινόταν αν ο άνθρωπος αφιέρωνε στην ανάγνωση της Βίβλου, όσο χρόνο αφιέρωνε για την ενασχόλησή του στο κινητό του τηλέφωνο;» διερωτήθηκε ο Πάπας, απευθυνόμενος στους πιστούς της καθολικής εκκλησίας, από την πλατεία στου Αποστόλου Πέτρου, στην καθιερωμένη ομιλία ευλογίας μετά την Κυριακάτικη Θεία λειτουργία στη Ρώμη.

Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που φέρει η υπερβολή στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και η απομάκρυνση από τη θρησκεία. «Τι θα συνέβαινε αν κοιτάζαμε λίγο πίσω, αν ανοίγαμε -τη Βίβλο- περισσότερες φορές, αν διαβάζαμε το μήνυμα του Θεού, με τη συχνότητα που διαβάζουμε τα μηνύματά μας στο κινητό;», επέμεινε ο Πάπας Φραγκίσκος, προκαλώντας τον προβληματισμό πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Η λύση υπάρχει, ώστε να συνδυαστούν και τα δύο όπως έγραψε κάποιος, να βρεθεί μία εφαρμογή που θα μπορείς να κατεβάσεις την Αγία γραφή στο κινητό σου, ώστε να είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή από τους πιστούς.