Οι βασιλικές τσάντες της Ελισάβετ κρύβουν μηνύματα

Οι τσάντες δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση για τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Είναι το εργαλείο ενός ιδιότυπου τρόπου επικοινωνίας με το προσωπικό της, όπως εξηγεί ένας από τους ιστορικούς που μελετούν το παλάτι. Δεν φανταζόμασταν ότι μια απλή γυναικεία τσάντα θα χρησίμευε και σαν σινιάλο, λέει στο περιοδικό People ο Χούγκο Βίκερς.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν, εκτός απ’ το να διαμορφώνει το προσωπικό της στυλ, έχει βρει τον τρόπο για να λέει αυτά που θέλει στο προσωπικό της, χωρίς καν να τους μιλάει ή να τους κοιτάει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι βάλει στο σωστό σημείο την τσάντα της και οι υπεύθυνοι θα πάρουν γραμμή.

queen_glass

Η βρετανίδα μονάρχης χρησιμοποιεί την τσάντα της για να στέλνει μυστικά σήματα με τον πιο κομψό τρόπο στο προσωπικό της. Ο ίδιος ανέφερε στο περιοδικό πως, όταν θέλει να τερματίσει μία συνομιλία όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, τότε βάζει διακριτικά την τσάντα στο άλλο χέρι. Επίσης, σύμφωνα με τον Βίκερς, αν η Βασίλισσα θέλει να φύγει από μία συζήτηση τότε στρίβει το δαχτυλίδι της, χτυπώντας έτσι «συναγερμό» στο προσωπικό για να επέμβει άμεσα.

Στις επίσημες συναντήσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μιας και η ίδια δεν μπορεί χρησιμοποιεί την τσάντα της, έχει βρει την λύση σ’ένα μικρό τηλεχειριστήριο για να κάνει νόημα στο προσωπικό να ανοίξει τις πόρτες και να συνοδεύσει έξω τον επισκέπτη.
Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί πως, όταν η Βασίλισσα τοποθετεί την τσάντα της στο τραπέζι σε μία εκδήλωση, τότε αυτό σημαίνει πως η ίδια θα έχει φύγει από τον χώρο μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά.

Τις συνήθειες της Βασίλισσας, τις έχει υιοθετήσει και η Κέιτ Μίντλετον, με μόνη παραλλαγή πως αντί για μία τσάντα Launer (τις οποίες λατρεύει η Ελισάβετ), η ίδια έχει ένα clutch. Πρόσφατα, ο ιδρυτής της εταιρείας Beaumont Etiquette, Μίκα Μέγιερ, δήλωσε πως η Δούκισσα του Κέμπριτζ κουβαλά πάντα μαζί της ένα τσαντάκι και όχι κάτι άλλο γιατί έχει λόγο. Βάζει δηλαδή και τα δύο χέρια της στο clutch, έτσι ώστε και να μην φαίνονται άχαρα και να έχει κάπου να σταθεί σε περίπτωση που μία χειραψία μπορεί να έχεις τις δυσκολίες της.

Οι τσάντες της Βασίλισσας προέρχονται από τον οίκο Launer London, που έχει βασιλικό ένταλμα δημιουργίας τσαντών μόνο για το παλάτι από το 1968 και φημολογείται πως ο οίκος της έχει παραχωρήσει περίπου 200 τσάντες όλα αυτά τα χρόνια. Οι κλασικές τσάντες του συγκεκριμένου οίκοι, κοστίζουν μέχρι και 1.650 λίρες, αλλά χρησιμοποιούνται επανειλημμένως από την Βασίλισσα που της ανακυκλώνει, ενώ προτιμά να επισκευάζει τα εξαρτήματα που έχουν χαλάσει παρά να αγοράζει καινούριες.