Στις ΗΠΑ η Μέρκελ - Θα συναντηθεί με τον Τραμπ στις 14 Μαρτίου

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, θα ταξιδέψει μέχρι τις ΗΠΑ για να συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις συνομιλίες των δύο ηγετών μιλώντας στο Reuters, ενώ από την πλευρά της Γερμανίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε απλώς ότι “δεν αρνούμαστε τις πληροφορίες”.

Η συνάντηση Τραμπ-Μέρκελ αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος δε δίστασε να ασκήσει αρνητική κριτική στο Βερολίνο κάνοντας μάλιστα λόγο για “καταστροφικό λάθος” σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει επίσης δυσάρεστες προβλέψεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ισχυρίστηκε ότι  το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει μετατραπεί σε «όχημα για την Γερμανία». Παράλληλα προειδοποίησε ότι το παράδειγμα της Βρετανίας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, τονίζοντας ότι το Brexit είναι «σπουδαίο πράγμα».

Βέβαια συμπλήρωσε ότι «σέβεται απολύτως» την Καγκελάριο και ότι κρατήσει «ανοιχτό μυαλό» κατά τη διάρκεια της προεδρίας του για αυτή την «φανταστική ηγέτιδα». Μερικά λεπτά αργότερα διερωτήθηκε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η εμπιστοσύνη.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις στην Ευρώπη, όμως η Άγκελα Μέρκελ επέλεξε να μη σχολιάσει τις απόψεις του Ρεπουμπλικανού Προέδρου, προφανώς μέχρι να πραγματοποιηθούν οι επαφές και να βγάλει το τελικό συμπέρασμα.