Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ- Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον 13χρονων (vid)

Βίντεο το οποίο καταγράφει αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να πυροβολεί κοντά σε μία ομάδα παιδιών ηλικίας μόλις 13 χρονών προκαλεί νέο σάλο στις ΗΠΑ. Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο Αναχάιμ της Καλιφόρνιας και αφορμή στάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ένα από τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι του αστυνομικού περπάτησε πάνω στο γκαζόν του.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η έντονη λογομαχία που υπήρξε ανάμεσα στην ομάδα των παιδιών και τον αστυνομικό ο οποίος αρπάζει ένα από τα παιδιά από το μπουφάν και δεν τον αφήνει. Τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στο περιστατικό προσπαθούν να απελευθερώσουν τον νεαρό μέχρι τη στιγμή που ο αστυνομικός βάζει το χέρι του στο μπροστινό μέρος του παντελονιού του και βγάζει ενα πιστόλι. Στη θέα του όπλου επικρατεί πανικός και τρόμος με τα παιδιά να τρέχουν πανικοβλήτα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται και ένας πυροβολισμός.

Ευτυχώς από τον πυροβολισμό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ οι αρχές δεν προχώρησαν στην σύλληψη του αστυνομικού ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνα.

Από την πλευρά της η αστυνομία στο Αναχάιμ όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό την Τρίτη, αναφέρει ότι συνελήφθησαν δύο έφηβοι, ένας 13χρονος και ένας 15χρονος απειλές και βιαιοπραγία. Ένας από τους νεαρούς που συνελήφθη είναι και ο 13χρονος που κρατούσε βίαια ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός. Πρόκειται για τον Κρίστιαν Ντορτς ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του που έκανε στα τοπικά Μέσα ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα φέρεται να κατηγορεί τις αρχές ότι δεν κυνήγησαν τον αστυνομικό που ενεπλάκη στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Άναχαϊμ, ο αστυνομικός σημάδεψε προς το έδαφος. Την ίδια στιγμή σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για το γεγονός ότι συνελήφθησαν μόνο οι δύο έφηβοι και όχι και ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο. Μάλιστα το βίντεο έγινε viral την Τετάρτη και περισσότεροι από 300 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό. Η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση και προέβη στην σύλληψη 23 ατόμων, ενώ κάποιοι προκάλεσαν ζημιές και στο σπίτι του αστυνομικού.