Η "κόκκινη Σάρα" της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) ζητά Grexit

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ζητά η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ η οποία σημειώνει παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Μάλιστα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον όποιο κατηγόρησε ότι εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό, «παρόλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post η επικεφαλής της Κ.Ο. του αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke υποστήριξε ότι «αν η Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για το λαό της» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε θα είναι πιο εύκολη».

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έχουν δοθεί για την διάσωση της Ελλάδας τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τους Ευρωπαίους εταίρους η κ. Βάγκενκνεχτ σημείωσε ότι «δεν έχει σωθεί η Ελλάδα με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».