Εκτροχιάζεται η Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ σχηματίζει το σήμα των γκρίζων λύκων στη Βουλή (video)

Σε μια αδιανόητη και άκρως προκλητική κίνηση προέβη Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχηματίζοντας το σήμα των «γκρίζων λύκων» εντός της Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κόμματος του Ερντογάν.

Η εθνικιστική οργάνωση “Γκρίζοι Λύκοι”  είναι γνωστή για τις απόψεις της περί επικράτησης μιας νέας τουρκικής αυτοκρατορίας σε βάρος των γειτόνων της Τουρκίας, καθώς και για την ακραία -και συχνά εκτός νομιμότητας δράση της – εντός και εκτός της γείτονος χώρας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανταπέδωσε με αυτό τον τρόπο την χειρονομία που έκαναν μέλη του κόμματος που βρίσκονταν στην αίθουσα, προσθέτοντας μάλιστα: «Αδέρφια μου εθνικιστές πάνω από όλα το έθνος».

Να σημειώσουμε ότι το κόμμα του Ερντογάν είναι εσχάτως σε ένα διαρκές «φλερτ» με τους εθνικιστές ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στις 16 Απριλίου.

Η συμμαχία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους Γκρίζους Λύκους επισημοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, ο Ερντογάν από την  ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, απεργάζεται ένα μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός “παράλληλου” στρατού (παραστρατιωτικής ομάδας), ο οποίος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έτοιμος να βγει στους δρόμους σε περίπτωση μιας νέας απόπειρας πραξικοπήματος.

cumhuriyet1