Με 150 "κοινούς θνητούς" θα γιορτάσει τα γενέθλια του ο Βασιλιάς της Ολλανδίας

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας κλείνει στις 27 Απριλίου, το 50ο έτος της ηλικίας του και αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με έναν καινοτόμο τρόπο.

Ο Βίλεμ Αλεξάντερ αποφάσισε να προσκαλέσει στα ανάκτορα στο Αμστερνταμ, 150 ανθρώπους που γιορτάζουν την ίδια ημέρα τα γενέθλιά τους. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος (www.WA50.nl) όπου οι υποψήφιοι προσκεκλημένοι θα μπορούν να εγγραφούν.

Τα ονόματα όσων θα γιορτάσουν μαζί με τον βασιλιά θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση στις 3 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, διευκρινίζεται ότι για να έχει κανείς δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να έχει γεννηθεί στις 27 Απριλίου, να είναι μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας, να είναι άνω των 20 ετών και φέτος η ηλικία του να διαιρείται με το 5.

Οι τυχεροί “κοινοί θνητοί” θα προσκληθούν από τον βασιλιά και τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Μάξιμα, σε δείπνο στις 28 Απριλίου. Αμέσως μετά το παλάτι θα μείνει ανοιχτό για το κοινό για τις επόμενες 50 ώρες.

Η 27η Απριλίου είναι αργία στην Ολλανδία, ενώ οι Ολλανδοί ντύνονται στα πορτοκαλί και συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τον βασιλιά τους.