Πουλήθηκε το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ - Για 190.000 ευρώ

Πουλήθηκε το κόκκινο τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ, μέσα από το οποίο έδινε τις εντολές για τις πολεμικές επιχειρήσεις, τις οδηγίες στους στρατηγούς του και την δολοφονία του κουνιάδου του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ο ανώνυμος πλειοδότης έδωσε ένα ποσό κοντά στα 190.000 ευρώ για να κάνει δικό του το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ που βγήκε στο σφυρί σε δημοπρασία στρατιωτικών αντικειμένων στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

phone800

red_11

back_0

Το τηλέφωνο είναι συσκευή της Siemens η οποία αρχικά ήταν μαύρη αλλά αργότερα την έβαψαν εκ νέου χαράσσοντας στο πίσω μέρος της το όνομα του Χίτλερ και έναν αγκυλωτό σταυρό. Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945 Ρώσοι αξιωματικοί βρήκαν την τηλεφωνική συσκευή στο μπούνκερ και το παρέδωσαν στο Βρετανό στρατηγό σερ Ρίτσαρντ Ρέινερ. Αμέσως μετά το θάνατο του Βρετανού στρατηγού ο γιος του ήταν εκείνος που του έβγαλε στην δημοπρασία.

back2_0\

bunker_0

hitler_15

«Είναι μια πολύ “σκοτεινή” συσκευή, αν σκεφθεί κανείς για τι χρησιμοποιήθηκε», δήλωσε ο 82χρονος σήμερα Ρέινερ στη Daily Mail, για να συμπληρώσει ένας εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών στο Μέριλαντ ότι «ήταν το πιο καταστροφικό “όπλο” όλων των εποχών, που επέφερε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα με τη συσκευή αυτή ο Χίτλερ διέταξε το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων, έδινε οδηγίες στους στρατηγούς του για τις πολεμικές επιχειρήσεις και διέταξε το θάνατο του κουνιάδου του.