WSJ: Οι μυστικές υπηρεσίες δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ- Φοβούνται διαρροές

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, γι’ αυτό του αποκρύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες, από το φόβο ότι μπορεί να υπάρξει διαρροή, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Οι αξιωματούχοι τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η απόφαση της απόκρυψης πληροφοριών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον θαυμασμό που έχει δείξει ο Ντ. Τραμπ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του.

Την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, μετά τις αποκαλύψεις από τα ΜΜΕ για τις επαφές του με τη Ρωσία, ο Ντ. Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι οι απόρρητες πληροφορίες έχουν δοθεί παράνομα από τις “μυστικές υπηρεσίες” σαν γλυκά. Αυτό δεν αρμόζει στην Αμερική».trump-tweet-me

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ορισμένα από τα πράγματα που δεν έχουν δείξει στον Ντ. Τραμπ οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αφορά τις πηγές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να συλλέγουν πληροφορίες ακόμα και από ξένες κυβερνήσεις. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις υποστηρίζοντας ότι κάθε υπόνοια ότι οι μυστικές υπηρεσίες αποκρύπτουν πληροφορίες από τον πρόεδρο είναι εσφαλμένες.

Όπως παρατηρούν οι αξιωματούχοι στην WSJ είναι η πρώτη φορά που η πρακτική της απόκρυψης πληροφοριών από Αμερικανούς προέδρους οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και διακριτικότητας. Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Ντ. Τραμπ έχει ζητήσει από τις μυστικές υπηρεσίες να μειώσουν τον αριθμό και τα θέματα των καθημερινών ενημερώσεων.