Αλγερία: Νεκροί 5 ισλαμιστές σε επιχείρηση του στρατού

Πέντε ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε εκκαθαριστική επιχείρηση κοντά στη Μπουίρα, 125 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αλγερίας.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές, απόσπασμα στρατού βρέθηκε σε εμπλοκή με τους πέντε τρομοκράτες οι οποίοι έπεσαν νεκροί.

Ο όρος “τρομοκράτης” χρησιμοποιείται συλλήβδην από της αρχές της Αλγερίας, όταν αναφέρονται στους ένοπλους ισλαμιστές οι οποίοι δρουν στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίες του 1990.

Παρά την υιοθέτηση το 2005 του λεγόμενου “Χάρτη για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση”, που θεωρήθηκε ότι θα γύριζε επιτέλους τη σελίδα του εμφυλίου πολέμου στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 200.000 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της «μαύρης δεκαετίας», ένοπλες ομάδες ισλαμιστών συνεχίζουν τη δράση τους στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Αλγερίας, στοχεύοντας κυρίως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 12 ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια σε αυτές τις περιοχές, ενώ βάσει των επισήμων στοιχείων, το 2016 ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν 125 «τρομοκράτες» και συνέλαβε άλλους 225.