Νέοι μπελάδες για τον Φιγιόν: Ο εκπρόσωπός του κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο Φρανσουά Φιγιόν, καθώς έπειτα από το σκάνδαλο για τα τεράστια ποσά που εισέπραξε η σύζυγός του από το δημόσιο χωρίς ποτέ να ασκήσει τα καθήκοντά της, νέο δημοσίευμα βάζει στο στόχαστρο τον εκπρόσωπό του, Τιερί Σολέρ.

Έπειτα από την αποκάλυψη της αργομισθίας της Πενέλοπι, η Canard Enchaine “χτυπά” και πάλι τον υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας, κατηγορώντας τον Σολέρ για φοροδιαφυγή.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του πρώην Πρωθυπουργού διαβεβαιώνει ότι το δημοσίευμα της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδα είναι αναληθές, ανακοινώνοντας ότι θα υποβάλει μήνυση σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση. Η εφημερίδα αναφέρει πάντως ότι εισαγγελέας επιβεβαίωσε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, χωρίς να αποκαλύψει κάτι παραπάνω.

Το ίδιο άρθρο σημειώνει ότι ένα από τα ζητήματα που εξετάζονται είναι το αν ο Σολέρ πλήρωσε ή όχι μέρος του φόρου εισοδήματος από το 2010 μέχρι το 2013.

«Πάντοτε δήλωνα το εισόδημά μου» τόνισε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFM TV, προσθέτοντας ότι είναι φορολογικά ενήμερος.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο Σολέρ λέει την αλήθεια, η “ζημιά” έχει γίνει για τον Φρανσουά Φιγιόν: Μόλις 9 εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, τα ποσοστά του υποχωρούν όλο και πιο πολύ υπέρ της Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος και του ανεξάρτητου κεντρώου, Εμανουέλ Μακρόν και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Πριν από τα “καυτά” δημοσιεύματα, ο Φιγιόν θεωρούνταν το φαβορί των εκλογών.

Οι αποκαλύψεις της Canard Enchaine έχουν αναστατώσει και το εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς βουλευτές του ζήτησαν να παραιτηθεί προς όφελος κάποιου άλλου υποψηφίου.

Όσο για την υπόθεση για τη σύζυγό του και τα δύο από τα παιδιά του, ότι έλαβαν χιλιάδες ευρώ από χρήματα των Γάλλων φορολογούμενων για εικονικές εργασίες, η εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα.