Ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης στήνει ανδριάντα στον Τραμπ

Τι και αν οι αντιδράσεις των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πολιτική που εφαρμόζει ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ είναι, αν μη τι άλλο, έντονες, ένα ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης με μόλις 900 κατοίκους αποφάσισε να στήσει ανδριάντα στο νέο Αμερικανό πρόεδρο.

Η κατασκευή του ανδριάντα αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου του Βάλι ντι Σότο, στην επαρχία Λούκα της Τοσκάνης, Μάριο Πούλια, ο οποίος αιτιολόγησε την απόφασή του, τονίζοντας πως: «Για μας ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας άνδρας που σέβεται το λόγο του, που έκανε πράξη ή υλοποιεί όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις». Σύμφωνα με τον κ. Πούλια, ο ανδριάντας θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες στην περιοχή.

Ο Μάριο Πούλια, δηλώνει ένθερμος θαυμαστής του νέου Αμερικανού προέδρου, ενώ ταυτίζεται και με το σύνθημα του Τραμπ: «ένας εναντίον όλων».

facebook_28

Ο αμφιλεγόμενος μαρμάρινος ανδριάντας του Τραμπ θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια. Στις αρχές του μήνα ο Πούλια απηύθυνε έκκληση μέσω του Facebook για χορηγούς, επισημαίνοντας πως :«Μόνον το κομμάτι μαρμάρου, απ’ το οποίο κατασκευάζεται ο ανδριάντας στοιχίζει 150.000 ευρώ».

Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί πολλοί δωρητές, όχι μόνον Ιταλοί, αλλά και Γερμανοί και -φυσικά- Αμερικανοί. Μετά την ολοκλήρωσή του το έργο θα τοποθετηθεί σ’ ένα πάρκο γλυπτών στο Βάλι ντι Σότο, το λεγόμενο “Parco dell’onore e del disonore”, δηλαδή «Πάρκο Τιμής και Ατιμίας».

parco

Στην πτέρυγα της «Τιμής» ορθώνονται ένας ανδριάντας του Φαμπρίτσιο Κατρόκι, ενός ιταλού φύλακα ασφαλείας, που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2004 στο Ιράκ, ένα άγαλμα της “Diesel” , ενός σκύλου της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί καθώς και ο ανδριάντας του Ντέιβιντ Μπάουι.

Στην πτέρυγα της «Ατιμίας» βλέπει κανείς μεταξύ άλλων ένα άγαλμα του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο, που έριξε πριν από τρία χρόνια το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia στα βράχια…

Ενώ όσον αφορά το που θα τοποθετηθεί τελικά ο ανδριάντας του Τραμπ, ο δήμαρχος δήλωσε: «Αυτό μένει να αποφασιστεί. Αρχικά το άγαλμα θα στηθεί σ’ ένα αμφιθέατρο ανάμεσα στις δύο πτέρυγες. Εφόσον ο Τραμπ αποδειχθεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο κατάλληλος άνθρωπος που θα οδηγήσει τον κόσμο στην ανάπτυξη, φυσικά θα τον βάλουμε στο Πάρκο της Τιμής.»

Θα χρειαστούν άλλοι τέσσερις μήνες για την κατασκευή του ανδριάντα του Τραμπ. Κι όταν θα είναι έτοιμος, θα αποκαλυφθεί στο κοινό με μια μεγάλη γιορτή.

Οι πράξεις του Τραμπ θα καθορίσουν και που θα τοποθετηθεί τελικά ο ανδριάντας, άλλωστε ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρόνο μέχρι τότε τα ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.