Τραμπ: Θεραπευτικά προγράμματα και όχι φυλακή για τα εξαρτημένα άτομα

Το ευαίσθητο θέμα της αντιμετώπισης των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων, άγγιξε την Τετάρτη 8/2 σε ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ, προχωρώντας στην δέσμευση πως η δική του Κυβέρνηση θα εφαρμόσει θεραπευτικά προγράμματα ως εναλλακτική λύση στη φυλάκιση τους.

Μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Αστυνομικών Διευθυντών Μεγάλων Πόλεων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση εξαρτήσεων άνευ προηγουμένου, τόνισε: “Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση της ψυχικής υγείας. Η φυλακή δεν θα έπρεπε να είναι υποκατάστατο της θεραπείας. Θα αγωνιστούμε για να αυξήσουμε την πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, για να καταπολεμήσουμε την εξάρτηση από τα ναρκωτικά που ταλαιπωρεί το έθνος μας”, ενώ συμπλήρωσε πως οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αναφέρουν πως τουλάχιστον το 75-80% της εγκληματικότητας οφείλεται στα ναρκωτικά.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας της Υπηρεσίας Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας του 2014, περισσότεροι από 23,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ή από τα ναρκωτικά αλλά μόλις το 11% από αυτούς λαμβάνουν θεραπεία για να απεξαρτηθούν.