Τραμπ: Σέβομαι τον Πούτιν - Έχουμε κι εμείς δολοφόνους

“Σέβομαι τον Πούτιν”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, ωστόσο δεν έδειξε να αντιδρά στον όρο “δολοφόνος” που απέδωσε στον Ρώσο Πρόεδρο ο δημοσιογράφος του Fox.

“Είναι όμως δολοφόνος”, ανέφερε ο Μπιλ Ο’ Ρέιλι για να πάρει την απάντηση από τον Αμερικανό ηγέτη ότι υπάρχουν αρκετοί δολοφόνοι. “Έχουμε αρκετούς και στις ΗΠΑ. Τι; Πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;”.

Συνεχίζοντας ο Τραμπ για τον Ρώσο ομόλογό του, σημείωσε ότι το γεγονός ότι τρέφει σεβασμό προς το πρόσωπό του, δεν σημαίνει ότι οι διμερείς σχέσεις θα είναι απαραίτητα καλές.

«Σέβομαι αρκετούς ανθρώπους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα πάω καλά μαζί τους. Είναι ηγέτης της χώρας του. Λέω ότι είναι καλύτερο να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία και αν η Ρωσία μας βοηθήσει στον αγώνα μας κατά του Ισλαμικού Κράτους, που είναι μια μεγάλη μάχη, τότε αυτό είναι καλό πράγμα», είπε χαρακτηριστικά ο 45ος ηγέτης των ΗΠΑ στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πριν από τον αγώνα του Σούπερ Μπολ για το αμερικανικό φούτμπολ.

Μια εβδομάδα μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τα πάω καλά μαζί του; Δεν έχω ιδέα. Είναι πολύ πιθανόν να μην συμβεί αυτό».

Στο απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσίευσε το αμερικανικό κανάλι, ο ίδιος ρωτήθηκε το αν ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του να υποστηρίξει χωρίς να έχει στοιχεία, ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν τρία εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες. “Όταν βλέπεις παράνομους ανθρώπους να είναι στους εκλογικούς καταλόγους… Κοίτα Μπιλ δεν μπορούμε να είμαστε παιδιά. Βλέπεις τους εκλογικούς καταλόγους, έχεις παράνομους μετανάστες, έχεις νεκρούς ανθρώπους, έχεις αυτά… είναι μια πραγματικά άσχημη κατάσταση».