Ο πατέρας του συλληφθέντος για την επίθεση στο Λούβρο: Το παιδί μου είναι αθώο

Την αθωότητα του παιδιού του υποστήριξε στις Γαλλικές αστυνομικές αρχές, ο πατέρας του άνδρα που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Λούβρου.

Ο Αιγυπτιακής καταγωγής ύποπτος, που έφτασε στην Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με αεροπορική πτήση από το Ντουμπάι, όπως δήλωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των Παρισίων, ονομάζεται, σύμφωνα με ορισμένα  αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάμι και η καταγωγή του είναι από την αιγυπτιακή επαρχία Ντακάλια.

Την αθωότητα του παιδιού του προσπάθησε να υποστηρίξει ο πατέρας του 29χρονου Ρέντα αλ Χαμάμι, λέγοντας: “Ο γιος μου δεν είναι τρομοκράτης και δεν πρόσκειται πολιτικά κάπου”, σε συνέντευξη του στην Αιγυπτιακή εφημερίδα al-Masry al-Youm, που έδωσε το Σάββατο.

Ο ύποπτος, που ήταν άγνωστος στις αστυνομικές αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, πήγε να εργαστεί στο Ντουμπάι πριν δύο χρόνια ως εμπορικός διευθυντής σε εταιρεία, όπως είπε ο πατέρας του, ο οποίος τον χαρακτηρίζει ως ένα απλό παιδί, χωρίς ριζοσπατικοποιήσεις και διευκρίνισε ότι είχε ταξιδέψει στη Γαλλία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μια υπόθεση της δουλειάς και επρόκειτο να επιστρέψει το Σάββατο.

Μάλιστα, είπε ότι ο γιος του πήγε στο Λούβρο όπου έβγαλε με το κινητό του selfies πριν από την επίθεση και η εφημερίδα Al-Masry al-Youm ανέβασε φωτογραφίες στην ηλεκτρονική της έκδοση που δείχνουν τον Αμπντάλα να στέκεται έξω από το μουσείο.

Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη, έκανε έκκληση προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση να υποστηρίξει τον γιο του.

Πάντως, σήμερα η Αιγυπτιακή κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση χωρίς να κάνει αναφορά στην ταυτότητα του δράστη.