Ντ. Τραμπ: Θα ανατραπεί η γελοία θέση του αυτοαποκαλούμενου δικαστή

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι το εκτελεστικό διάταγμά του που αφορά την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες ορισμένων ισλαμικών χωρών θα επανέλθει σε ισχύ εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιτιθέμενος κατά ομοσπονδιακού δικαστή που ακύρωσε προσωρινά την εφαρμογή του.

Θα ανατρέψουμε την γελοία απόφαση του «αποκαλούμενου δικαστή», έγραψε στο Twitter του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας ακόμα πως όταν μια χώρα δεν μπορεί να αποφασίζει «ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει», τότε αυτό είναι «μεγάλο πρόβλημα».

Αναλυτικά ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε: «Όταν μια χώρα δεν είναι πλέον ικανή να αποφασίζει ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να μπει και να βγει, ειδικά για λόγους ασφάλειας – μεγάλο πρόβλημα! Είναι ενδιαφέρον πως συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής συμφωνούν με την απαγόρευση. Γνωρίζουν ότι εάν μπουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τότε είναι θάνατος και καταστροφή. Η απόφαση του αποκαλούμενου δικαστή, που ουσιαστικά αφαιρεί την δύναμη του νόμου σε αυτή τη χώρα, είναι γελοία και θα ανατραπεί»!
trr1
trr2
trr3

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός δικαστής Ρόμπαρτ έκρινε την απαγόρευση της εισόδου όλων των πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης, της Υεμένης, του Σουδάν και της Σομαλίας στις ΗΠΑ για 90 ημέρες ως αντισυνταγματική. Πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ήδη ότι επιτρέπουν σε πολίτες των συγκεκριμένων χωρών που διαθέτουν βίζα να επιβιβάζονται σε πτήσεις για τις ΗΠΑ.