Der Spiegel: Ο Ντ. Τραμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας

Σε μια προσπάθεια να καταδείξει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του νέου προέδρου των ΗΠΑ το πρωτοσέλιδο σημερινό φύλλο του γερμναικού περιοδικού Spiegel δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας. Δημιουργός και επνευστής του πρωτοσέλιδου είναι ο σκιτσογράφος Έντελ Ροντρίγκεζ, Κουβανός ο οποίος ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, το 1980.

tramp-agalma-eleutherias

Ο Αμερικανός πρόεδρος εικονίζεται να φοράει σκούρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα με λευκό πουκάμισο, όπως συνηθίζει να ντύνεται ο Ντ. Τραμπ ενώ ο τρόπος που κρατάει το κεφάλι του αγάλματος παραπέμπει σε τζιχαντιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκίτσο έρχεται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή για τις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις, μετά τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ προς το Βερολίνο.

Τον προηγούμενο μήνα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «καταστροφικό λάθος» την πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ στο μεταναστευτικό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, κορυφαίος σύμβουλός του κατηγόρησε τη Γερμανία πως εκμεταλλεύεται το υποτιμημένο ευρώ εις βάρος των ΗΠΑ και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρωτοσέλιδο του Der Spiegel έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας, Αλεξάντερ Γκραφ Λαμπσμπορφ, να το χαρακτηρίζει ως «άκομψο».

Πηγή: Naftemporiki