Σκλαβιά και εξαθλίωση πίσω από την "χλιδή" του χειμερινού θερέτρου του Κιμ Γιονγκ Ουν

Εργάτες-σκλάβοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έχοντας ως εξοπλισμό πρωτόγονα εργαλεία για να καθαρίσουν τον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο, συνθέτουν το σκηνικό στο θέρετρο Masikryong, όπως κατέγραψε ο φακός του αμερικανικού δικτύου NBC News.

engine-feed-gr

Επειδή δεν υπάρχουν αλάτι για να λιώσει ο πάγος και εκχιονιστικά μηχανήματα, οι “εργαζόμενοι” παλεύουν με τη “μητέρα φύση” κρατώντας στα χέρια τους ξύλα, αυτοσχέδια φτυάρια και αξίνες, ώστε να παραμερίσουν το χιόνι στον ορεινό δρόμο και να διευκολυνθεί η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων. Εργάτες με ελαφρύ ρουχισμό, ευάλωτοι στον πάγο και το ψύχος, ιδιαίτερα σε περίπτωση χιονοθύελλας. Σύμφωνα με το NBC News οι «χειμερινοί σκλάβοι» του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι χιλιάδες και ορισμένοι δεν είναι πάνω από 10 ή 11 ετών.

engine-feed-gr

Το θέρετρο των 35 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται μόλις τρεις ώρες βόρεια της Πιονκγιάνκ, της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, και δημιουργήθηκε για να προσελκύσει τουρίστες.Κατασκευάστηκε στην κορυφή Taehwa, σε υψόμετρο 1.360 μέτρων, και οι σκιέρ μπορούν να κατέβουν πίστες έως και πέντε χιλιομέτρων.

Στο θέρετρο λειτουργεί παράλληλα νηπιαγωγείο, ενώ προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να χαλαρώσουν σε πισίνα ή σάουνα, να κάνουν μασάζ, να παίξουν μπιλιάρδο ή να φάνε στα πολυτελή εστιατόρια. Οι αξιωματούχοι του Κιμ Γιονγκ Ουν πίστευαν ότι περίπου 5.000 μέλη της «ελίτ» της χώρας θα επισκέπτονται το θέρετρο καθημερινά. Το NBC, όμως, αναφέρει ότι αυτό μάλλον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός…