Αμόν ή Βαλς: Αυξημένη συμμετοχή στον 2ο γύρο της γαλλικής κεντροαριστεράς

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας και Κύπρου) θα κλείσουν οι κάλπες των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου των Γάλλων Σοσιαλιστών. Οι Γάλλοι ψηφίζουν μεταξύ του φαβορί Μπενουά Αμόν και του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Οι ψηφοφόροι προσέρχονται σε περισσότερα από 7.000 εκλογικά τμήματα στη μητροπολιτική Γαλλία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στον δεύτερο γύρο η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία από τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία δείχνουν ότι  567.563 έχουν προσέλθει για να ψηφίσουν στον 2ο γύρο των εκλογών για τη γαλλική κεντροαριστερά γεγονός που δείχνει ότι  η συμμετοχή είναι κατά 21% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για τον πρώτο γύρο.

Σημειώνεται πως μετά τη σημερινή διαδικασία θα γίνει γνωστό το όνομα του «εκλεκτού» της κεντροαριστεράς ο οποίος θα διεκδικήσει την Γαλλική Προεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Europe 1 η συμμετοχή είναι σημαντικά αυξημένη και για τους Γάλλους πολίτες του εξωτερικού καθώς μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει ηλεκτρονικά περισσότεροι από 12.000 πολίτες όταν για τον πρώτο γύρω είχαν ψηφίσει περίπου 6.000 άτομα στο ίδιο διάστημα.
Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα της κεντροαριστεράς Αμόν και Βαλς έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα με μερικά λεπτά διαφορά στις 11:00 το πρωί.