Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Φρανσουά Φιγιόν μετά το PenelopeGate

Ο υποψήφιος της δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν σε χθεσινή του συνέντευξη τόνισε πως θα αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία αν οι οικονομικοί εισαγγελείς καταδικάσουν την σύζυγό του Πενέλοπε. Παρά ταύτα το αφιερωμένο στο ζεύγος Φιγιόν πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation με τίτλο «Η κοινοβουλευτική βοηθός», φαίνεται πως λειτούργησε σαν ένα ακόμα “βαρίδι” στην προεκλογική εκστρατεία του συντηρητικού Φιγιόν. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας ήδη πληρώνει “δημοσκοπικά” τις συκοφαντίες περί πλασματικής εργασίας της συζύγου του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Odoxa” για το λογαριασμό του δικτύου franceinfo, ενώ πριν το σκάνδαλο PenelopeGate, Φιγιόν και Λεπέν έρχονταν στήθος με στήθος στην μάχη για την γαλλική προεδρία, το 61% των Γάλλων έχει πλέον χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του άλλοτε πρωθυπουργού του Νικολά Σαρκοζί.

Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς εναποθέτει τις ελπίδες για μια δημοσκοπική “ανάσα” στα δικαιολογητικά στοιχεία που θα υποβάλλει στην δικαιοσύνη, έτσι ώστε να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα καθώς και να κατευνάσει την θύελλα επικρίσεων που έχουν προκαλέσει οι κατηγορίες για την σύζυγό του.