Γαλλία: Ο Αμόν κέρδισε τις εντυπώσεις σε τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Βαλς

Πιο πειστικός στους ψηφοφόρους των σοσιαλιστών φάνηκε ο σκληροπυρηνικός Μπενουά Αμόν σε τηλεοπτική αναμέτρησή του χθες με τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο προκριματικών εκλογών προκειμένου να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της BFM TV λίγο μετά τη λήξη της τηλεμαχίας, το 60% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε πιο πειστικό τον Αμόν σε σύγκριση με το 37% που θεώρησε ότι ο Βαλς κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο Μπενουά Αμόν, πρώην υπουργός παιδείας ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς το 2014 για διαφορές του με την οικονομική πολιτική, κέρδισε τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών την Κυριακή, με τον Μανουέλ Βαλς να έρχεται δεύτερος.

Ανεξάρτητα από το ποιός θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο την Κυριακή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένας από τους δύο σοσιαλιστές δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον Απρίλιο ή τον Μάιο, μετά από πέντε χρόνια χαμηλής δημοτικότητας της ηγεσίας του Φρανσουά Ολάντ.