"Εξοργισμένος" ο Φιγιόν για δημοσίευμα που αφορά την σύζυγό του- Κάνει λόγο για μισογυνισμό

Εξοργισμένος εξαιτίας ενός δημοσιεύματος που φέρει τη σύζυγό του να έχει πληρωθεί για υπηρεσίες που δεν προσέφερε δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν. Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης χαρακτήρισε το άρθρο ως  απόδειξη μιας εκστρατείας “λάσπης” εναντίον του και έκανε λόγο για “περιφρόνηση και μισογυνισμό”.

Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Εnchaine έγραψε ότι η Πενέλοπε Φιγιόν, σε μία περίοδο οκταετίας και πλέον, πληρώθηκε 600.000 συνολικά ευρώ (644.700 δολάρια) για τις υπηρεσίες της ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, την περίοδο που εκείνος ήταν βουλευτής το 1998-2002, και αργότερα, όταν εκείνος ξεκίνησε να εργάζεται για την κυβέρνηση, ως συνεργάτιδα του αναπληρωτή του Μαρκ Ζουλό, που τον διαδέχθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ο μηνιαίος μισθός της ήταν μεταξύ 6.900 και 7.900 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η κ. Φιγιόν εργάστηκε παράλληλα ως μισθωτή, μεταξύ της 2ας Μαΐου 2012 και του Δεκεμβρίου του 2013, στο πολιτιστικό περιοδικό Revue des deux mondes, ιδιοκτησίας του Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ, φίλου του Φρανσουά Φιγιόν. Ο μισθός της ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι εργαζόμενοι την ίδια περίοδο στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και στο περιοδικό δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι άκουσαν ή είδαν ποτέ την σύζυγο του Φιγιόν.

“Είμαι εξοργισμένος από την περιφρόνηση και τον μισογυνισμό αυτού του άρθρου”, είπε στους δημοσιογράφους στο Μπορντό ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος του κόμματος “Οι Ρεπουμπλικανοί” στις προεδρικές εκλογές στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαϊου και πρόσθεσε ότι “βλέπω ότι η περίοδος της λάσπης ξεκίνησε”.