Δείτε τον Ερντογάν να παίζει ταμ ταμ σε επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία

Επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία πραματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εμινέ, Τούρκους αξιωματούχους και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Τανζανό ομόλογό του Τζον Μαγκουφούλι στο Προεδρικό Μέγαρο όπου οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια σειρά διμερών συμφωνιών στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της βιομηχανίας, της γεωργίας και των κατασκευών.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-01-23 20:00:21Z | | ÿ

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει τις τεράστιες ικανότητες που κατέχει στη μουσική. Επισκεπτόμενος την μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας Νταρ ες Σαλάμ άδραξε την ευκαιρία και έπαιξε ταμ ταμ με το πλήθος να τον επευφημεί και στο τέλος να τον χειροκροτεί παρατεταμένα.

Μιλώντας χθες σε Φόρουμ επιχειρηματιών της Τανζανίας ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο δίκτυο των γκιουλενιστών, το οποίο σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν αποτελεί μόνο απειλή για την Τουρκία (σ.σ. το δίκτυο) αλλά για όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να είναι καχύποπτοι απέναντι σε ομίλους επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το όνομα της Τουρκίας, αλλά δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα από την τουρκική πρεσβεία.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι η Άγκυρα θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μαγκουφούλι ανέφερε ότι χάρη στις τουρκικές επενδύσεις έχουν βρει δουλειά περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στην Τανζανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τανζανία έχει ζητήσει δάνειο από την κρατική τουρκική τράπεζα «Export Credit Bank of Turkey» με το οποίο προσδοκά να επεκτείνει το σιδηροδρομικό της δίκτυο και να συνδέσει την Νταρ ες Σαλάμ με την Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ζάμπια, τη Ρουάντα και την Ουγκάντα.