Ποιος είναι ο νέος πρέσβης του Τραμπ στη Βρετανία - Η πολυτάραχη ζωή του

Έναν δισεκατομμυριούχο με πολυτάραχη ζωή επέλεξε ο Ντονάλντ Τραμπ για την κομβική θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Βρετανία σε μια κρίσιμη εποχή που η Βρετανία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή ένωση.

Πρόκειται για τον 69χρονο Ρόμπερτ (Γούντι) Τζόνσον, κληρονόμο της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson, ο οποίος ασχολείται με φιλανθρωπίες και είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας New York Jets.

Την αποκάλυψη της τοποθέτησης του Τζόνσον στη νευραλγική αυτή θέση έκανε ο ίδιος ο Τραμπ κατά την διάρκεια του γεύματος, στο οποίο παρακάθισαν ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές και ο ίδιος ο Τζόνσον όταν, απευθυνόμενος στον επικεφαλής των ρεπουμπλικανών στην Γερουσία τον Μιτς Μακόνελ, του είπε ότι κάθεται δίπλα «στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στη Βρετανία» και μιλώντας στον Τζόνσον είπε: «Συγχαρητήρια Γούντι».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Τραμπ με την κίνηση αυτή ανταμείβει τον Τζόνσον γιατί στήριξε οικονομικά την προεκλογική καμπάνια του.

Πλούτος και τραγωδία

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Βρετανία είναι δύο φορές παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά εν ζωή. Έχει χάσει τη μεγαλύτερη κόρη του Κέισι, το 2010, σε ηλικία 30 ετών. Η Κέισι διαγνώσθηκε με διαβήτη σε ηλικία 8 ετών και έφυγε από την ζωή εξαιτίας επιπλοκών της ασθένειας.


Ο Ρόμπερτ Τζόνσον με την κόρη του, Κέισι

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα προβλήματα της υγείας τηςεπιβάρυνε η εμπλοκή της με τα ναρκωτικά.

Η Κέιση Τζόνσον βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στις 4 Ιανουαρίου 2010, όπου είχε περάσει μόνη της εκείνη την πρωτοχρονιά υπό άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής.

Αυτή δεν είναι η μοναδική τραγωδία της οικογένειας. Ο νεαρότερος αδελφός του Γούντι Τζόνσον, Κιθ, ήταν 25 ετών όταν βρέθηκε νεκρός, με ναρκωτικά τριγύρω του, στο διαμέρισμά του στη Φλόριντα το 1975. Ένα μήνα αργότερα, ο 22χρονος τότε αδελφός του Μπίλι σκοτώθηκε όταν έπεσε από τη μηχανή του.

Κεντρική φωτό: η Μελάνια και ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρόμπερτ Τζόνσον, φορώντας περούκες, στο πάρτι γενεθλίων του τελευταίου το 2007

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail