Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη- Μέι για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Κυριακής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Αναστασιάδη και της Τερέζα Μέι αφορούσε την Διάσκεψη για την Κύπρο αλλά και το Brexit.

Να σημειώσουμε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος μεταβαίνει αύριο στο Στρασβούργο, όπου την Τρίτη θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία της εξ Υπουργών Επιτροπής του οποίου έχει η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 22 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 19 Μαΐου του 2017.

Το πρωί της 24ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει υποδοχής στο κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (Παλάτι της Ευρώπης), από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Πέδρο Αγκραμούντ και Βόιτσεχ Σαβίτσκι, αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, ενώ αργότερα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ο Κύπριος Πρόεδρος θα προσφωνήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Προτεινόμενα για εσάς