Διευθυντής της CIA κατά του Τραμπ: Να προσέχει τι λέει δημοσίως

Να είναι πολύ προσεκτικός με όσα λέει δημοσίως συνέστησε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Επιπλέον χαρακτήρισε εξωφρενικό ο εκλεγμένος πρόεδρος να εξισώνει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με τη ναζιστική Γερμανία.

Διερωτήθηκε επίσης για το μήνυμα που στέλνει η έλλειψη εμπιστοσύνης του Τραμπ έναντι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι ο “αυθορμητισμός” του Τραμπ, δεν είναι κάτι που προστατεύει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι ο Τραμπ δεν έχει ουσιαστική και πλήρη εκτίμηση για τις δυνατότητες, τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Ρωσίας, σε αρκετές περιοχές του κόσμου, καθώς και ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι δε γνωρίζει το συνολικό μέγεθος των συνεπειών, από την άρση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Ο Μπρέναν υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο Τραμπ αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου ο εκλεγμένος πρόεδρος να προχωρεί σε τεκμηριωμένες αποφάσεις.