Αμοιβή 20.000 δολαρίων για τη διαρροή εγγράφων της κυβέρνησης Ομπάμα προσφέρουν τα Wikileaks

Αμοιβή 20.000 δολαρίων προσφέρει ο ιστότοπος WikiLeaks για οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει από τον Λευκό Οίκο πριν από την αποχώρηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η Ρωσία δεν αποτελεί την πηγή προέλευσης του σκανδάλου που ξέσπασε γύρω από τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο ιστότοπος που εξειδικεύεται στις αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων αναφέρει ότι “προσφέρουμε αμοιβή 20.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία επιτρέψει τη σύλληψη ή καταδείξει οποιονδήποτε υπάλληλο της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος κατέστρεψε σημαντικούς φακέλους”.

Λίγο αργότερα ο κ. Ασάνζ παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο από τον Ιούνιο του 2012. Ο ιδρυτής του WikiLeaks αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να αποκαλύψει την πηγή που έδωσε στον ιστότοπο έγγραφα που υπεκλάπησαν από ηλεκτρονικά μηνύματα του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τρεις ομιλίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις οποίες είχε δεχθεί αμοιβή από την τράπεζα Goldman Sachs και οι οποίες έφερναν στο φως τους δεσμούς της με την Γουόλ Στριτ.