Σύμβουλος Τραμπ: Με τις κυρώσεις της Ρωσίας θέλουν να "στριμώξουν" τον νέο Πρόεδρο

Κατηγορίες σε βάρος του Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε την Παρασκευή η στενή σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος στη Ρωσία έχουν στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Δεν νομίζω ότι ακόμη και στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου να απέλασε η χώρα τόσους πολλούς πράκτορες» είπε χαρακτηριστικά η Κελιάν Κόνγουεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αναφερόμενη στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από τα εδάφη της χώρας.

Σύμφωνα με την Κόνγουεϊ, πολλοί πιστεύουν ότι οι κυρώσεις έχουν ως στόχο να «στριμωχθεί» ο Τραμπ και να περιοριστεί το περιθώριο ελιγμών του απέναντι στη Ρωσία όταν θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου. «Θα ήταν ατυχές αν το βασικό κίνητρο (των κυρώσεων) ήταν πολιτικό. Δεν λειτουργεί έτσι μια ειρηνική κυβέρνηση στη μεγάλη δημοκρατία μας», συνέχισε.

Ωστόσο σε ερώτηση για το αν ο Τραμπ θα άρει τις κυρώσεις, η Κόνγουεϊ δεν έδωσε απάντηση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον Τραμπ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μετά την ορκωμοσία του μεγιστάνα.