Γερμανία: Ελεύθερος ο Τυνήσιος που θεωρούνταν συνεργός του Άνις Αμρί

Ελεύθερος αφέθηκε από τις γερμανικές αρχές ένας Τυνήσιος, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

“Οι περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι ο συλληφθείς δεν ήταν το πρόσωπο με το οποίο είχε επαφή ο Άνις Άμρι και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος”, είπε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Φράουκε Κέλερ. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το τηλέφωνο του 40χρονου Τυνήσιου στο κινητό τηλέφωνο του Άμρι, του ανθρώπου που παρέσυρε με φορτηγό και σκότωσε 12 ανθρώπους στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Κέλερ, το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άμρι στην επίθεσή του ήταν του ίδιου διαμετρήματος με εκείνο με το οποίο πυροβόλησε δύο Ιταλούς αστυνομικούς, τέσσερις ημέρες αργότερα στο Μιλάνο. Θα χρειαστεί ωστόσο να γίνουν και άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για το ίδιο όπλο.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα επειδή το αυτόματο σύστημα πέδησης της νταλίκας ενεργοποιήθηκε μόνο του και το βαρύ όχημα σταμάτησε 70-80 μέτρα αφού χτύπησε στους πρώτους πάγκους της αγοράς.

Στο μεταξύ, ιταλική δικαστική πηγή έκανε γνωστό ότι Ιταλοί αστυνομικοί ερεύνησαν τρία σπίτια στη Ρώμη και στα περίχωρά της, όπου πιστεύεται ότι μπορεί να είχε μείνει για κάποιο διάστημα ο Άμρι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η έρευνα επικεντρώνεται στην ιταλική πρωτεύουσα και στη γειτονική Ατσίλια, όπου πιθανολογείται ότι έμεινε ο Άμρι αφού έφυγε από ένα κέντρο κράτησης στη Σικελία, το 2015. Οι αρχές εξετάζουν ακόμη αν στόχος του ήταν να παραμείνει στην Ιταλία ή αν προσπαθούσε να φύγει για κάποια άλλη χώρα.