Οι Γερμανοί στηρίζουν Μέρκελ: "Δεν ευθύνεται για το μακελειό στο Βερολίνο"

Μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να δέχθηκε σφοδρή κριτική για την πολιτική των “ανοιχτών θυρών” απέναντι στους πρόσφυγες, ειδικά μετά από τo τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, ωστόσο οι πολίτες υπερασπίζονται την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa για το περιοδικό Stern, το 68% των Γερμανών θεωρεί  ότι δεν ευθύνεται η πολιτική της Μέρκελ για την επίθεση με το φορτηγό, που σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Το 28% που έριξε τις ευθύνες στην Γερμανίδα ηγέτη ήταν ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος AfD. Το 93% των υποστηρικτών του συγκεκριμένου κόμματος κατηγορούν την Καγκελάριο.

Ξεχωριστή έρευνα για το Stern δείχνει επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου δεν ωφέλησε το AfD, που παρέμεινε στο 12%, ενώ το CDU της Μέρκελ κέρδισε 2 μονάδες, ανεβαίνοντας στο 38%.

Από τους ψηφοφόρους της, το 80% δήλωσε ότι πολιτική της Καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες δεν ευθύνεται για την επίθεση. Ακόμη, τα 3/4 των ερωτηθέντων εκτίμησαν ότι η τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.