Γαλλία: Ακροδεξιός Δήμαρχος ονομάζει "Brexit" έναν δρόμο στην πόλη του

“Οδός Brexit” θα ονομάζεται σε λίγο καιρό ένας δρόμος στη Γαλλία, όπως αποφάσισε ο Δήμαρχος της πόλης Beaucaire, ο οποίος ανήκει στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Ο λόγος που αποφάσισε κάτι τέτοιο ο Ζιλιέν Σάντσεζ ήταν για να «τιμηθεί ο κυρίαρχος βρετανικός λαός» για την απόφαση της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς δεν ήταν λίγοι οι Γάλλοι που εκφράστηκαν αρνητικά στα social media. Παρ’ όλα αυτά ο 33χρονος Δήμαρχος τόνισε ότι χαίρει της στήριξης πολλών Βρετανών.

«Νομίζω ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης θεωρούν δικαιολογημένο το να εξισορροπηθούν τα πράγματα. Πολλοί δρόμοι έχουν τα ονόματα των ”πατέρων” της Ευρώπης. Σήμερα η Ευρώπη πνίγει τους ανθρώπους. Οι ντόπιοι χαίρονται για τους Ευρωπαίους που ανακτούν την κυριαρχία τους και ίσως θα ήθελαν να το κάνουν και οι ίδιοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την Telegraph.

Η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, έχει υποσχεθεί να κάνει δημοψήφισμα στη Γαλλία, για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, αν εκλεγεί Πρόεδρος της χώρας την Άνοιξη του 2017.