ΗΠΑ: Aπίστευτη απόδραση αλά «Ρίτα Χέιγουορθ»

Όλα δείχνουν ότι η  απόδραση των κρατούμενων σε φυλακές των ΗΠΑ ήταν εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ». Οι ομοιότητες είναι τόσες πολλές που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν πολλοί να αποδώσουν την πράξη ως όμοια με εκείνη της ταινίας.

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής Τιμ Ρόμπινς σκάβει επί χρόνια στο κελί που κρατείται τρύπα στον τοίχο του έχοντας καλύψει αυτήν με αφίσα της τραγουδίστριας, Ρίτα Χέιγουορθ. Ποτέ δεν κίνησε τις υποψίες των αρχών για το τι μπορεί ενδεχομένως να κρύβεται πίσω από αυτή την αφίσα στο δωμάτιό του, μέχρι την απόδρασή του.

Η σύγχρονη απόδραση στο Τενεσί πραγματοποιήθηκε με το ξήλωμα μια τουαλέτας στο κελί του. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές είναι έξι κρατούμενοι. Αμερικανικά μέσα, τονίζουν ότι το έργο των κρατουμένων έγινε πιο εύκολο καθώς φαίνεται πως τα παξιμάδια που στήριζαν την τουαλέτα είχαν σκουριάσει.

Εχοντας ξηλώσει την τουαλέτα, στη συνέχεια άνοιξαν μια τρύπα στο τσιμέντο από πίσω που τους βοήθησε ο τοίχος καθώς ήταν φθαρμένος από υδραυλικές εργασίες που είχαν γίνει. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ελευθερία τους ήταν για λίγο καθώς οι πέντε συνελήφθησαν ενώ ο ένας παραμένει ακόμη ασύλληπτος.