Ακιντζί: Αχρείαστα τα πέντε μόνιμα μέλη του Σ.Α. στη Γενεύη

Αχρείαστη θεωρεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου «είναι ξεκάθαρη» και πρόσθεσε ότι «το κείμενο της 1ης Δεκεμβρίου, είναι καθαρό, θα υπάρχουν οι δύο πλευρές, οι εγγυήτριες δυνάμεις και δεν θα υπάρχει κανένας άλλος. Αυτή που θα υπογράψει, θα είναι η νέα ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος που θα δημιουργηθεί».

Επίσης, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι σε περίπτωση που «δεν υπάρξει ατύχημα στη διάσκεψη της Γενεύης, το καλοκαίρι θα έχουμε δημοψήφισμα» και ότι πάνω από 100 ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν στην Ελβετία, εκ των οποίων τα 8-10 είναι τα πιο δύσκολα και κατέληξε λέγοντας ότι στην περίπτωση που υπάρξει κατάληξη στο εδαφικό, τότε θα δοθούν οι χάρτες και στη συνέχεια θα συζητηθούν οι εγγυήσεις.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένεται να συναντηθούν στις 4 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου, πριν από τη μετάβασή τους στη Γενεύη.