Εντοπίστηκε το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του Τουπόλεφ

Εντοπίστηκε το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους Tu-154, το οποίο κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 92 άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο αρμόδια πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μαύρο κουτί περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Χθες, βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να τα ανασύρουν στην επιφάνεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία.

Tμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154 εντοπίστηκε επίσης στην περιοχή που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια». Οι αρχές εξετάζουν τέσσερις εκδοχές ως πιθανότερες για τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνική βλάβη και το ανθρώπινο λάθος, όπως ανέφερε χθες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Παράλληλα οι ερευνητές εξετάζουν επίσης την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμό ο κυβερνήτης του.