Last Christmas για τον George Michael: Πέθανε στα 53 του

Ακόμα ένας κορυφαίος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή το 2016: Λίγο πριν εκπνεύσει η χρονιά, το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα θρηνεί για τον θάνατο του George Michael, ο οποίος πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων μόλις στα 53 του χρόνια, από καρδιακή ανεπάρκεια.

Η είδηση έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του να αναφέρει ότι ο τραγουδιστής των Wham “πέθανε ειρηνικά” στο σπίτι του στο Οξφορντσάιρ της Βρετανίας.

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η οποία συγκλόνισε εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε ότι ο θάνατος του Michael αποτελεί γεγονός “ανεξήγητο αλλά όχι ύποπτο” και ότι δεν θα γίνει κανένα άλλο σχόλιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τη νεκροψία.

Ο διάσημος καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, ωστόσο ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy, ενώ μέσα στο 2017 θα κυκλοφορούσε και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Symphonica είχε κυκλοφορήσει το 2014. Στην πολύχρονη καριέρα του είχε 11 τραγούδια στο νούμερο 1 των βρετανικών τσαρτς και είχε πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963 με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια.

O George Michael έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1981 μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ, αποτελώντας το μουσικό δίδυμο Wham!. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στο ΗΒ το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984. Σε αυτόν περιλαμβανόταν και το σόλο τραγούδι Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.

Από το 1986 που διαλύθηκαν οι Wham!, ο George Mishael ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 1987 κυκλοφόρησε το 1987 και έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Είχε 7 νούμερο 1 τραγούδια στο ΗΒ και 8 νούμερο 1 τραγούδια στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.

Μέσα στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, ανάμεσά τους και τρία Brit, τέσσερα MTV Video Music Awards, τρία Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία και δύο Γκράμι. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Το 1998, ο πασίγνωστος καλλιτέχνης ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες.

Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών (κατηγορίας C). Στις 24 Αυγούστου 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και στις 14 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης.

Η τελευταία παγκόσμια περιοδεία του έγινε από το 2006 μέχρι το 2008 με την ονομασία 25 Live tour.