Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα- Διάσημη Ρωσίδα φιλάνθρωπος στο μοιραίο αεροσκάφος

Στο πένθος είναι βυθισμένη η Ρωσία μετά την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη θάλασσα που στοίχισε την ζωή 92 ατόμων

Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν την ζωή τους ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν και η διάσημη φιλάνθρωπος της Ρωσίας, Ελισαβέτα Γκλίνκα, γνωστή ως «Δρ Λίζα».
Η Δρ Λίζα, πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ρωσία για την προσφορά της, ήταν η ιδρύτρια και επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια» και ταξίδευε στην Λαττάκεια της Συρίας για να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις εμπόλεμες περιοχές.

Ούτε η καρδιά, ούτε το μυαλό μας μπορεί να δεχτεί αυτό που συνέβη, δηλώνει ο Μικάιλ Φεντότοφ, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Το μυαλό μας δεν μπορεί να συλλάβει πως δεν είναι πια μαζί μας. Η καρδιά μας δεν θέλει να το πιστέψει. Γνωρίζαμε πως θα πήγαινε στην Συρία για να παραδώσει προμήθειες σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο», δηλώνει ο ίδιος.

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα, μέχρι τελευταίας στιγμής γιατί και η ίδια ήταν ένα θαύμα, ένα θεόσταλτο μήνυμα αρετής», λέει για την Δρ Λίζα.

Σημειώνεται πως αρχικά υπήρξε σύγχυση για το εάν τελικά η Ελισαβέτα Γκλίνκα επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ, καθώς κάποιες πληροφορίες έλεγαν πως είχε χάσει την πτήση.