Το τελευταίο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ζεύγους Ομπάμα από το Λευκό Οίκο

Για τελευταία φορά οι Ομπάμα ευχήθηκαν για τα Χριστούγεννα από τον Λευκό Οίκο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία θυμήθηκαν και την πρώτη φορά που πέρασαν γιορτές εκεί, περιλαμβάνοντας στο μήνυμά τους ένα στιγμιότυπο από το αντίστοιχο του 2009, στο οποίο ο Ομπάμα δεν σταματούσε να γελά.

«Η ιδέα είναι πως ο καθένας και η καθεμιά μας πρέπει να προστατεύει τον αδελφό μας, την αδελφή μας, πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται», τόνισε η Μισέλ Ομπάμα, αφού νωρίτερα είχε σημειώσει ότι όλα αυτά τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον Λευκό Οίκο, δέχθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο καλεσμένους, οι σεφ έφτιαξαν πάνω από 200.000 κουλουράκια και ο Μπαράκ Ομπάμα «σέρβιρε» αμέτρητα αστεία, από αυτά που κάνουν οι μπαμπάδες, «όχι τόσο αστεία», όπως σημείωσε η ίδια.

«Οι αξίες αυτές συμβάλλουν στην καθοδήγηση όχι μόνο της οικογένειάς μου εντός της χριστιανικής της πίστης, αλλά και τους Αμερικανούς Εβραίους, τους Αμερικανούς μουσουλμάνους, τους άθεους, αλλά και τους Αμερικανούς όλων των προελεύσεων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των
ΗΠΑ.

«Μαζί, ανακάμψαμε από τη χειρότερη ύφεση εδώ και 80 χρόνια, και μειώσαμε την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και εννιά χρόνια», είπε ακόμη ο Ομπάμα. «Καταφέραμε οι ΗΠΑ να απολαύουν πλέον μεγαλύτερο σεβασμό σε όλο τον κόσμο, πήραμε την ηγεσία στη μάχη για την προστασία του πλανήτη τον οποίο θα αφήσουμε στα παιδιά μας, και πολλά άλλα», συμπλήρωσε.

Έκλεισε μεταφέροντας τις ευχές όλων των Ομπάμα, εκ μέρους των κορών του, αλλά και του… ταραχοποιού Σάνι, όπως χαρακτήρισε τον σκύλο της οικογένειας.