Η Μέρκελ επιταχύνει τις απελάσεις έπειτα από το μακελειό στο Βερολίνο

Τέσσερις ημέρες μετά από το μακελειό στο Βερολίνο με τους 12 νεκρούς και τους 48 τραυματίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την επιθυμία για την επιτάχυνση των απελάσεων όσων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί, κατά την επικοινωνία της με τον Τυνήσιο Πρόεδρο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων, προσθέτοντας παράλληλα ότι ενημερώθηκε από τον Ιταλό Πρωθυπουργό για τον θάνατο του Ανίς Αμρί στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά.

Όπως σημείωσε η Γερμανίδα ηγέτης, η έρευνα για τον μακελάρη δεν τελειώνει εδώ, τονίζοντας πως έχει ζητήσει τη συνέχιση της διαδικασίας, ώστε να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή σχετικά με τον Αμρί. Ωστόσο προειδοποίησε τον γερμανικό λαό ότι η γενική απειλή της τρομοκρατίας παραμένει, ακόμη κι αν έχει παρέλθει ο άμεσος κίνδυνος.

«Η τρομοκρατία είναι μία πρόκληση για όλους μας και είναι καλό να δούμε πως μπορούμε αποφασιστικά να δουλέψουμε μαζί σε όλη την Ευρώπη», επισήμανε η Μέρκελ, εκφράζοντας και πάλι τη βαθιά της θλίψη για τα θύματα.