Νεκρός έπεσε από την αστυνομία στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς στο Μιλάνο της Ιταλίας έπεσε ο 24χρονος Τυνήσιος ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το παρκτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγή που δεν κατονομάζεται, τον άνδρα ο οποίος ήταν πεζός σταμάτησαν αστυνομικοί γύρω στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni. Όταν του ζητήθηκε να δείξει την ταυτότητά του, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ένας εκ των αστυνομικών τραυματίστηκε από τα πυρά του υπόπτου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύμα στον ώμο.

Αστυνομική πηγή την οποία επίσης επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι από τα δακτυλικά αποτυπώματα προκύπτει πως ο άνδρας που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ιταλούς αστυνομικούς ήταν αυτός που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο ύποπτος βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη για την υπόθεση επιβεβαίωσε ότι ο Ανίς Αμρί είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας δήλωσε πως οι γερμανικές αρχές είναι σε επαφή με τις ιταλικές.

«Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία είναι χωρίς αμφιβολία ο Τυνήσιος ύποπτος», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός και πρόσθεσε λέγοντας «μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο». Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε όλα τα σώματα ασφαλείας «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη» και τόνισε για τον τραυματία αστυνομικό ότι «χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα». Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.

thnneksd2

thnneksd3

thnneksd1

thnneksd4

thnneksd5

thnneksd6

thnneksd7

%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1

Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την αστυνομία της Δανίας μετέδωσε ότι ένας άνδρας που μοιάζει με τον Τυνήσιο ύποπτο, Ανίς Αμρί, εθεάθη στην πόλη Άαλμποργκ, στη βόρεια Δανία, και η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς διεξάγεται επιχείρηση.

Νωρίτερα, το ραδιόφωνο του Βερολίνου rbb δημοσίευσε, στην ηλεκτρονική του σελίδα, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Άνις Άνρι να βγαίνει από τζαμί της πόλης στην συνοικία Μοαμπίτ λίγο μετά την επίθεση. Το βίντεο δείχνει επίσης ότι ο 24χρονος Τυνήσιος πέρασε από το σημείο αυτό και το προηγούμενο βράδυ της 14ης, αλλά και και το βράδυ της Τρίτη της 15ης Δεκεμβρίου λίγο πριν από την επίθεση. Στο τζαμί έγινε χθες έρευνα από τη Αστυνομία.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, το συγκεκριμένο τζαμί είχε χαρακτηριστεί ως “τζαμί του Ισλαμικού Κράτους”, κάτι το οποίο αποδεικνύουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού και θα έπρεπε να είχε κλείσει.