Η Μέρκελ εμψυχώνει τους Γερμανούς: "Σύντομα θα συλληφθεί ο μακελάρης"

Περήφανη για την ψυχραιμία του γερμανικού λαού έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για την απόδοση της διεθνούς συνεργασίας.

Όσο για τον δράστη που έκοψε το νήμα της ζωής 12 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 48, η Γερμανίδα Καγκελάριος εκτίμησε ότι η σύλληψή του θα γίνει σύντομα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως η Γερμανία θα μπορούσε να είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους και βρίσκονται στο νοσοκομείο», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση που είδαμε πως η διεθνής συνεργασία αποδίδει. Οι γείτονές μας ήταν θύματα χτυπημάτων και μας βοήθησαν με την εμπειρία τους», πρόσθεσε.

«Το κράτος Δικαίου τηρήθηκε. Ως εκ τούτου είμαι βέβαιη πως μπορούμε να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο τρόπο ζωής μας και μπορούσε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. Είναι πηγή υπερηφάνειας που βλέπουμε πως οι συμπολίτες μας απάντησαν με ψυχραιμία», τόνισε επίσης η Γερμανίδα ηγέτης.