SOS από Europol για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη

Προειδοποίηση για νέες άμεσες επιθέσεις στην Ευρώπη απηύθυνε η Europol, μόλις τρεις ημέρες μετά από την αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο με τους 12 νεκρούς και τους 48 τραυματίες.

Σύμφωνα με ελληνική πηγή των αστυνομικών δυνάμεων στο πρακτορείο Sputnik, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης αποτελούν στόχους για νέα τρομοκρατικά «χτυπήματα» κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η προειδοποίηση εστάλη αρχές Δεκεμβρίου. Γαλλία, Γερμανία, Βρυξέλλες και χώρες της Βόρειας Ευρώπης ήταν ανάμεσα στις χώρες που κατονομάστηκαν. Η Europol ανέφερε πως οι επιθέσεις θα μπορούσαν να σημειωθούν κατά τους εορτασμούς Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς», ανέφερε η πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου, η ευρωπαϊκή αστυνομία είχε προειδοποιήσει για επιθέσεις στην Ευρώπη από το Ισλαμικό Κράτος με πυροβολισμούς, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και επιθέσεις με μαχαίρια.

Παράλληλα δεν αποκλείονται επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και απαγωγές, ενώ δεν θεωρούνται ύψιστοι στόχοι προστατευόμενες εγκαταστάσεις, όπως ηλεκτρικοί σταθμοί ενέργειας και πυρηνικοί σταθμοί .