Ο πατέρας του 24χρονου καταζητούμενου αποκαλύπτει: Ο Άνις είχε φυλακιστεί στην Ιταλία

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας Mosaique Fm μίλησε ο πατέρας του 24χρονου καταζητούμενου για το μακελειό στο Βερολίνο, Άνις Άμρι.

Όπως είπε, ο γιος του είχε εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλακή στην Ιταλία διότι έβαλε φωτιά σε ένα σχολείο, ωστόσο η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις ιταλικές αρχές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο 24χρονος μετέβη στην Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα κρατούσε επαφή με τα αδέλφια του.

Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άμρι φέρεται να στρατολογήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012 ενώ παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Σημειώνεται ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία -σύμφωνα με το AFP- ανέκρινε τους γονείς του Τυνήσιου καταζητούμενου, ενώ παραμένει άγνωστο αν έχουν ανακριθεί και οι τέσσερις αδερφές και ο αδερφός του.