Ο μακελάρης του Βερολίνου επικηρύχθηκε - 100.000 ευρώ για τον Τυνήσιο καταζητούμενο

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα στοιχεία του καταζητούμενου Τυνήσιου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία, πρόκειται για τον 24χρονο Τυνήσιο Ανις Αμρί, ο οποίος έχει ύψος 1.78, βάρος 75 κιλά, έχει καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά.

“Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος”, τόνισε ο Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

Οι γερμανικές αρχές αλωνίζουν τη Γερμανία για τον εντοπισμό του φερόμενου ως υπόπτου για την επίθεση, η οποία άφησε πίσω της 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Πληροφορίες του Spiegel Online ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν μέσα στην καμπίνα του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο και κάτω από την καμπίνα του οδηγού έγγραφα και η ταυτότητα του άντρα. Όπως έλεγαν, πρόκειται για τον Anis A. ή Ahmed A, γεννημένο το 1992 στο Ταταουίν της Τυνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας αυτός χρησιμοποιούσε δύο ψευδώνυμα.

tinisios-berlin-mesa

tinisios-berlin-photo-dyo

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σύμφωνα με την “Berliner Zeitung”, ο ύποπτος έχει πολλές ταυτότητες ενώ όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο “NTV”, ο Τυνήσιος είναι γνωστός στην αστυνομία για επίθεση και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Οι αρχές έδωσαν οδηγίες στους αστυνομικούς να είναι προσεκτικοί. Στο μεταξύ, η “Berliner Zeitung” αποκαλύπτει πως ο Τυνήσιος κυκλοφορούσε με πολλές ταυτότητες: Σε μία αναφέρεται με το όνομα Ahmed Α., γεννημένος στην Σκεντίρα. Υπάρχει όμως κι άλλη, που τον αναφέρει ως Anis Α, που γεννήθηκε στην Ταταουίν το 1992. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτη ταυτότητα, που δείχνει ότι έχει γεννηθεί το 1995 στην Αλεξάνδρεια και εκεί είχε το όνομα Μοχάμεντ H.

Νωρίτερα, το γερμανικό κανάλι rbb είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία συνέλαβε το πρωί έναν άλλο ύποπτο τον οποίο όμως λίγο αργότερα τον άφησε ελεύθερο. Χθες το βράδυ η γερμανική αστυνομία άφησε ελεύθερο και τον πρώτο συλληφθέντα, έναν Πακιστανό ενώ προειδοποίησε πως ο δράστης διαφεύγει και μπορεί να είναι οπλισμένος.

dcv1

dcv2

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις περίπου 200 μαρτυρίες πολιτών από τον τόπο της επίθεσης προσπαθώντας να ρίξει φως στην ταυτότητα των υπαίτιων, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η «τρελή» πορεία του φορτηγού μέσα στην πόλη επί μισή ώρα πέρασε απαρατήρητη από την Αστυνομία. Επικρίσεις υπάρχουν και για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκαν εμπόδια γύρω από τις αγορές μετά την εμπειρία της Νίκαιας και παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα.