Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη "σφαγή" στο Βερολίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, συγκλονίζοντας για άλλη μια φορά την Ευρώπη.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Amaq».

Από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 48, εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι τζιχαντιστές αποκαλούν τον δράστη ως “στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους”, ο οποίος σημειώνεται ότι παραμένει ασύλληπτος και οπλισμένος, γεγονός που αυξάνει την αγωνία για νέα ενδεχόμενη επίθεση.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης (…) στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το ISIS, αναφέρει χαρακτηριστικά το Amaq.

Η ανάληψη της ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση γνωστοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου οι γερμανικές αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 23χρονο Πακιστανό, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας με την κατηγορία της εμπλοκής στην αιματηρή επίθεση.

Παράλληλα, το νέο μακελειό στην καρδιά της Ευρώπης έχει σκορπίσει τον φόβο και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών.